Ni lærere skal fyres: Kunne være undgået

Arbejdsliv
Kommunen havde ikke behøvet at fyre lærerne, mener kredsformand. (Foto: Arkivfoto: Nikolai Linares / Ritzau Scanpix)

Det er ærgerligt, at kommunen ikke turde vente lidt længere, så kunne fyringerne sandsynligvis have været undgået, siger kredsformand.

Ni folkeskolelærere og fire pædagogmedhjælpere på folkeskoler i Næstved har i denne uge blevet prikket med beskeden, at de er til overs på arbejdspladsen. Det skriver fagbladet Folkeskolen.

Afskedigelsen skyldes mangel på arbejde, kommunens økonomi og en ændret demografi.

Formanden for Næstveds Lærerkreds, Lise-Lotte Horn, er skuffet over afskedigelserne, som hun mener kunne have været undgået. Der er nemlig en naturlig høj udskiftning af lærere på skolerne i Næstved Kommune, så havde kommunen ventet lidt, havde det sandsynligvis været muligt at få plads til lærerne.

- Det, der gør mest ondt, er, at der nu er folk, der er blevet prikket og har fået at vide: 'Du er i overskud'. Jeg er ærgerlig over, at kommunen ikke turde trække den nogle måneder, selv om det går hen over skolernes planlægning af næste skoleår. Sidste år havde Næstved et flow på mellem 40 og 50 lærere fra 1. august til jul, så selvfølgelig kan der bliver plads til ni, siger hun til Folkeskolen.dk.

De afskedigede lærere skal foreløbig placeres i en jobbank, hvor de har fortrinsret til ledige stillinger på skolerne.

Derfor er der en stor chance for, at de reelt ikke ender med at stå uden job, siger Lars Nedergaard, som er centerchef for dagtilbud og skole i Næstved Kommune, til Sjællandske Medier.

Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand