NFL vil ikke bede spillere stå op under nationalmelodi
Spillere og klubejere mødtes tirsdag i kølvandet af NFL-spilleres protester under USA's nationalsang.

NFL's spillere og klubejere mødtes tirsdag for at diskutere sociale emner.

Det skete, efter at verdens bedste liga for amerikansk fodbold har været centrum for en konflikt, hvor spillere knæler under den amerikanske nationalmelodi for at vise utilfredshed med sociale problemer i USA.

Protesterne begyndte i sidste sæson, da NFL-stjernen Colin Kaepernick blev siddende under nationalsangen som en protest mod racediskrimination.

Siden er spillere i massevis fulgt i fodsporene på Kaepernick.

- Vi talte i dag om nogle af de emner, som spillere i NFL forsøger at kaste lys på. Det var fokus for mødet, siger NFL-kommissær Roger Goodell ifølge nyhedsbureauet AP.

Da han blev spurgt, om spillerne fremover vil stå op under nationalmelodien, svarede Goodell:

- Det bad vi dem ikke om.

Ved mødet var en gruppe på 11 klubejere og mere end et dusin spillere til stede. Det varede to timer og blev afholdt i NFL's hovedkvarter i New York.

Debatten blussede for alvor op igen i september, da USA's præsident, Donald Trump, sagde, at han ville have fyret alle spillere, der ifølge ham ikke viste den fornødne respekt for USA's flag og nationalsangen.

Derudover bad han folk om at forlade stadion, hvis de oplevede en spiller protestere. I den efterfølgende spillerunde satte mere end 200 NFL-spillere sig på knæ under nationalsangen.

Også i basketball-ligaen NBA og i baseball-ligaen MLB har der været lignende protester.

Der har været mindre protester i forbindelse med mødet, hvor mellem 20 og 30 personer har råbt slagord mod Donald Trump og til fordel for NFL-spillerne.

Efter mødet har spillere og ejere i fællesskab udsendt en erklæring.

- NFL's ledelse og klubejere mødtes tirsdag med spillerforeningen og ledende spillere. Det skete for at diskutere vores planer om at bruge vores platform til at promovere lighed og skabe en positiv forandring, står der i meddelelsen.

- Vi er alle enige om, at dette er problemer, vi kan se i USA. Vi har aftalt, at vi skal mødes igen for at fortsætte dette arbejde, står der videre.

/ritzau/