NFL-trænere fyres på sæsonafslutningens sorte mandag

Dagen efter den regulære sæson er slut, falder NFL-trænere traditionelt som fluer. Også i år må flere takke af
Cleveland Browns nu tidligere head coach Mike Pettine på sidelinjen under en kamp mod Baltimore Ravens i oktober. Pettine er en af de trænere, der er blevet fyret på "black monday".
Cleveland Browns nu tidligere head coach Mike Pettine på sidelinjen under en kamp mod Baltimore Ravens i oktober. Pettine er en af de trænere, der er blevet fyret på "black monday". Foto: Gail Burton/AP

Søndag markerede sidste spillerunde i den amerikanske fodboldliga, NFL. Dermed er der kun tolv hold tilbage, der skal kæmpe om Super Bowl-trofæet. For de resterende 20 hold begynder forberedelserne til næste sæson.

Traditionelt kalder man mandagen efter sidste spillerunde for "black monday," fordi sæsonen gøres op, og trænerne møder fyringer i de evigt ambitiøse NFL-klubber.

Der er også i år masser af dårlige nyheder for NFL-trænere.

Blandt andet for Cleveland Browns cheftræner, Mike Pettine, der er blevet fyret efter to sæsoner i spidsen for klubben.

Cleveland fyrede Pettine, efter holdet tabte til Pittsburgh Steelers og sluttede sæsonen med kun tre sejre.

Pettines sejrsstatistik som træner for Cleveland Browns lyder dermed på 10 sejre og 22 nederlag.

Også i San Francisco 49'ers siger man igen farvel til sin cheftræner. Holdet fyrede i sidste sæson stjernetræneren Jim Harbaugh, der ellers på få år havde skabt et storhold, der kom helt til Super Bowl i 2013.

Men efterfølgeren, Jim Tomsula, blev aldrig en succes. Han sluttede sin eneste sæson hos San Francisco af med en sejrsstatistik på 5 sejre i 16 kampe.

Hos Philadelphia Eagles tog man hul på trænerfyringerne tidligt, da man allerede tirsdag afskedigede den ellers bredt anerkendte Chip Kelly, der havde haft to sæsoner i træk med 10 sejre, men sluttede året af med en 7-9 statistik.

Senere mandag venter amerikanske medier, at flere trænere ryger i svinget efter dårlige sæsoner. Her nævner flere Tom Coughlin fra New York Giants, Mike McCoy fra San Diego Chargers, Jim Caldwell fra Detroit Lions og Chuck Pagano fra Indianapolis Colts.

Alle fire hold var udset som hold, der kunne gå i slutspillet i år, men ingen af holdene havde en realistisk chance for avancement, da sidste runde blev spillet søndag.

NFL's slutspil finder sted i januar, og det bedste hold fra de to konferencer møder hinanden i Super Bowl den første søndag i februar.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.