NFL godkender flytteplan for St. Louis Rams
En fan af St. Louis Rams stiller spørgsmål til en NFL-komité under en høring om en mulig flytning i oktober. Lignende høringer er blevet holdt af NFL i San Diego og Oakland for at få input fra fans af de forskellige franchises. Arkivfoto Foto: Jeff Roberson/AP
Det har været år undervejs, men nu er NFL klar med en plan for at rykke et nyt hold til Los Angeles.

Holdejerne i Den Nationale Amerikanske Fodboldliga, NFL, har natten til onsdag godkendt, at St. Louis Rams flytter tilbage til Los Angeles, hvor holdet tidligere hørte hjemme.

For første gang siden 1994 vil NFL dermed have et hold til stede i USA's næststørste by.

- Velkommen hjem, skriver den tidligere Los Angeles Rams forsvarsspiller Eric Dickerson på Twitter, kun få sekunder efter at nyheden er blevet offentliggjort.

Ejerne godkendte Rams plan med stemmerne 30-2 i favør for at flytte holdet fra St. Louis og bygge et nyt stadion med plads til 70.000 tilskuere i Los Angeles-bydelen Inglewood.

Tre hold havde indsendt en officiel ansøgning om at foretage skiftet til byen i delstaten Californien. San Diego Chargers, St. Louis Rams og Oakland Raiders ønskede alle at blive det nye Los Angeles-hold. Alle tre hold har tidligere ligget i Los Angeles.

Mens St. Louis Rams begynder flytningen straks, får San Diego Chargers muligheden for at rykke til Los Angeles efter et år. I så fald skal holdet forhandle en lejeaftale på plads med St. Louis' ejer, Stan Kroenke.

Oakland Raiders har trukket sig fra flytningen. De bliver i stedet kompenseret økonomisk. Skulle San Diego takke nej til at flytte til Los Angeles, vil Oakland Raiders få buddet om at leje sig ind hos Rams.

Holdene har oftest økonomiske incitamenter for øje, når de flytter. I San Diego har Chargers for eksempel gennem mange år søgt flere midler fra byrådet - blandt andet til et nyt stadion.

Men i første omgang bliver Rams altså næste sæsons nye ansigt i NFL.

/ritzau/