NFL for begyndere
I weekenden bliver det afgjort, hvem der kommer i slutspillet i NFL.

Januar er fodboldfolkets ramadan. De fleste fodboldligaer ligger stille, og man skal være heldig, hvis man kan støve interessante kampe op i løbet af ugen, selvom man har både stor kabelpakke med dekoder og hybridbokse. Men hvis vinter-depressionen er ved at tage over, så spring på NFL-bølgen, for det er nu, at det bliver rigtig spændende.

Tre pladser at spille om

Nytårsaften bliver det afgjort, hvem der går videre til slutspillet. Ni af holdene er allerede på plads, men der er stadig tre pladser at spille om og lad os bare være ærlige: Det er en ret indviklet affære at forklare, hvordan slutspilspladserne bliver fordelt. Alt tyder på, at Denver Broncos og New York Jets tager de sidste to pladser i den ene liga, AFC-konferencen. Denver skal slå San Francisco 49’ers og New York Jets skal slå Oakland Raiders. Det er ifølge TV 2’s NFL-kommentator Claus Elming overkommelige opgaver for både Broncos og Jets. Til gengæld kommer selv Claus Elming på glatis, når han skal prøve at vikle sig ud af det spindelvæv af bejlere, der er til den sidste plads i den anden liga, NFC-konferencen.

»Ja altså Giants er næsten sikre på at gå videre, hvis de slår Washington Redskins natten til nytårsaften. Men hvis de ikke vinder, er vejen pludselig banet for en række andre hold,« siger Claus Elming og nævner i flæng Atlanta Falcons, Green Bay Packers, Carolina Panthers, St. Louis Rams, Kansas City Chiefs. De hold står helt lige i regnskabet.

Slutspil mere enkelt

Claus Elming tror mest på, at New York Giants hiver sejren og slutspilspladsen hjem. Sker det ikke, har NFL’s hjemmeside lavet en afstemning om de hold, der ligger lige efter Giants. Her er Green Bay Packers de amerikanske fodboldfans favorit. Spændende bliver det, og fortvivl ikke. Når slutspillet går i gang bliver det hele meget nemmere. Der spilles efter et vind eller forsvind princip, som det blandt andet kendes fra godt gammelt europæisk fodbold.