Newzealænder triumferer samlet i Californien
George Bennett (i gult) fejrer sin samlede sejr i Californien med lidt mousserende vin. Foto: Bryn Lennon/AFP
George Bennett sikrede sin første store sejr i karrieren, da han samlet vandt Tour of California.

Succeserne har ikke stået i kø for den newzealandske bjergrytter George Bennett (LottoNL-Jumbo), som før lørdagens sidste etape i Tour of California ikke stod noteret for en eneste sejr som professionel.

Ganske vidst vandt han ikke heller ikke 7. etape, men efter løbet kunne han lade sig hylde som samlet vinder med en margin på 35 sekunder ned til nummer to, Rafal Majka (Bora-Hansgrohe).

27-årige George Bennett kom først i betragtning til den samlede sejr, da han på næstsidste etape overraskende blev nummer fire i enkeltstarten. Alle favoritterne var langsommere.

Der måtte dog lidt drama til på sidste etape, hvor han skulle forsvare sit forspring. Han førte også med 35 sekunder inden etapen, men blev angrebet fra flere kanter.

- Det var en ret hektisk dag. Vi troede, vi havde alt under kontrol, men pludselig begyndte balladen. Jeg kom under hårdt pres, men mit hold hjalp mig, siger George Bennett.

Newzealænderen afmonterede angrebene fra konkurrenterne, og til sidst på etapen kunne han nå at nyde udsigten til sin første store sejr.

- Jeg var meget lettet, da vi kørte under det banner, der markerer tre kilometer til mål. Det er et stort skridt for mig at vinde, og jeg kan tage rigtig meget med herfra, siger han.

Amerikaneren Evan Huffman (Rally Cycling) vandt 7. etape, da han sammen med fire andre kom i mål 22 sekunder før hovedfeltet. I feltet var Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) hurtigste mand.

/ritzau/