New Orleans oplever babyboom
Da orkanen Katrina ramte New Orleans, satte den gang i en ændring af befolkningen. Mens de sorte og hvide indbyggere flygtede fra byen, strømmer latinoerne nu til.

Først kom stormen. Og så kom babyboomet. New Orleans oplever i øjeblikket en enorm befolkningstilvækst blandt en enkelt indbyggergruppe.

På byens fødeklinikker er der de seneste måneder begyndt at dukke flere og flere fødende latinamerikanske kvinder op, og babyboomet kan også ses i statistikkerne. Før orkanen Katrina ramte byen i 2005 boede cirka 10.000 latinamerikanere i New Orleans, men i dag er tallet steget til 60.000 ifølge en folkeoptælling. I den samme periode er det samlede indbyggertal gået den anden vej ? og er faldet med en fjerdedel, fordi folk flygtede fra byen.

»Af alle de mange ting, som ændrede sig efter Katrina, var det her ikke noget, nogen bekymrede sig om,« siger lederen af East Jefferson General Hospital til New York Times.

For babyboomet giver faktisk anledning til bekymring.

Arbejder illegalt
Årsagen til babyboomet er, at både lovlige og illegale latinamerikanske arbejdere strømmer til New Orleans for at få arbejde på byens mange byggepladser.

Men mange af de latinamerikanske arbejdere er fattige og har ikke råd til sygesikring. I stedet dukker de op på skadestuerne i sidste øjeblik, så de kan betragtes som nødstilfælde og få gratis behandling. Det går ud over byens i forvejen anstrengte sundhedssystem.

Og de illegale indvandrere må snige sig hen til nødhjælpsorganisationer for at føde deres børn. Mange får ingen fødselsforberedelse.

»Da jeg skulle føde, gik jeg bare hen til hospitalet. Hvis de ikke havde taget imod mig, havde jeg født på gangen,« siger en illegal mexicansk indvandrer til New York Times.

Mexicanerne er i forvejen den suverænt største gruppe af illegale indvandrere i USA, og en enkelt undersøgelse siger, at over 16 millioner mexicanere befinder sig i landet uden de rigtige papirer.