Nettet strammes om brutal voldsmand i bus
Passageren, som pludselig gik frontalt til angreb på en buschauffør i Nordsjælland, er identificeret.

Politiet er kommet et vigtigt skridt nærmere i jagten på voldsmanden, som torsdag eftermiddag gik amok på en kvindelig buschauffør i Helsingør og slog hende gentagne gange i hovedet og på kroppen.

Efter den massive medieomtale er det tikket ind med henvendelser til Nordsjællands Politi, som nu kan identificere manden, de leder efter.

Der er tale om den 54-årige serbiske statsborger Milos Petrovic, som nu efterlyses.

- Milos Petrovic må anses for at være utilregnelig og farlig for sine omgivelser, lyder advarslen fra ordensmagten i en pressemeddelelse.

- Politiet anmoder befolkningen om ikke selv at gribe til anholdelse af ham, men straks at kontakte politiet.

Voldsmanden beskrives som cirka 170 centimeter høj, spinkel af bygning og med mørkt gråsprængt hår med høj pande.

Der var tilsyneladende ikke skyggen af motiv, da han angreb chaufføren ved højlys dag.

Slagene regnede ned over den kvindelige chauffør bag rattet i buslinje 803, og hun ligger nu forslået på Rigshospitalets Traumecenter med flænger i hovedbunden.

- Det er et fuldstændigt umotiveret overfald, som vi ser det ud lige nu. Vi kan slet ikke få øje på et motiv, fortæller vicepolitiinspektør Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi.

Det brutale overfald fandt sted ved et busstoppested på Stubbedamsvej.

- Han er på det tidspunkt den eneste passager i bussen. Da han forlader bussen, slår han pludselig den kvindelige buschauffør oven i hovedet med en genstand, som er viklet ind i en plastikpose, siger vicepolitiinspektøren fra Nordsjællands Politi.

- Hun får kæmpet sig ud af chaufførboksen og får skubbet ham ned ad trinnene og ud af døren. Imens fortsætter han med at slå på hende, og hun bliver tildelt mange slag.

Den kvindelige chauffør er blevet behandlet for store sår i hovedet, og hun har pådraget sig en mindre blødning i hjernen.

- Hun har det okay efter omstændighederne, men er selvfølgelig dybt chokeret over det, som hun har været udsat for, siger Henning Svendsen.

Efter overfaldet forsvandt voldsmanden til fods.

/ritzau/