Nettet strammer til om drabstiltalt
Stærke indicier og vævende forklaringer prægede anklagerens afhøring af drabstiltalt fra Lolland.

Den drabstiltalte KLN slap ikke særlig heldigt fra anklagerens afhøring af ham, da sagen mod ham og to andre onsdag blev indledt ved Retten i Nykøbing Falster.

Han er tiltalt for at have trykket på aftrækkeren, da den 27-årige Morten Bang om natten til den 1. november sidste år blev skudt og dræbt med et enkelt skud fra et oversavet jagtgevær i Øster Karleby ved Nakskov.

Den 42-årig mand nægter sig skyldig.

Han forklarede, at hans ven - den medtiltalte CSJ - om dagen havde fået tæsk af nogle af dem, der boede i huset med Morten Bang. Derfor tog han med ud til huset for at tale med dem.

- Det var ikke på tale, at vi skulle slås. Jeg ville bare prøve at tale dem til fornuft, sagde manden med det gråsprængte skæg og hår, der var samlet i en hestehale.

- Da vi kommer derud, går jeg ud i gangen, men kan høre en masse flasker vælte i et værelse, så jeg løber ud igen, fortalte han videre.

Udenfor blev han overfaldet af nogle af dem inde fra huset, der blandt andet gav ham en blodtud.

Det fik ham til at køre hjem sammen med CSJ, som derefter tog hjem til sig selv. KLN lagde sig derefter til at sove.

Men til politiet og i grundlovsforhøret forklarede han, at han ikke havde været inde i huset, og anklageren ville vide, hvorfor han havde skiftet forklaring, men det kunne han ikke rigtigt svare på.

Politiets teknikere har fundet sålaftryk i entréen og på dørtrinnet til Morten Bangs værelse, der stammer fra KLNs sko.

Anklageren ville også vide, hvorfor hans mobiltelefon havde været aktiv på en mast langt fra hans hjem, mens han angiveligt lå og sov.

- Det kan jeg ikke forklare, svarede KLN.

Både han og CSJ havde krudtslam på sig, da de blev anholdt. Det forklarede KLN med, at han et par dage før havde affyret en lille kanon i en grusgrav.

Politiet har dog ikke fundet kanonen, så den måtte "nogen" have fjernet, mente KLN.

/ritzau/