Nedtur for Obama: For lav økonomisk vækst
USA's økonomi voksede med 1,5 procent i andet kvartal. Men det er ikke nok til at skabe arbejdspladser.

Der er ikke godt nyt på jobfronten for præsident Barack Obama i tiden op til det amerikanske præsidentvalg.

Ledigheden ser kun ud til at tage et beskedent fald, når 2012 lakker mod enden, viser nye tal fra Det Hvide Hus.

Nok voksede økonomien med 1,5 procent i andet kvartal, og Det Hvide Hus forventer at afslutte 2012 med en vækst på 2,6 procent.

Men det er ikke noget, der får den store effekt på arbejdsløshedskøerne, som spiller en stor rolle i valgkampen.

Den amerikanske regerings prognoser viser, at ledigheden ventes at falde til 7,9 procent ved årets slutning. Det er et lille fald i forhold til de 8,2 procent af arbejdsstyrken, der var uden job i juni.

Republikanerne brugte omgående de seneste økonomiske tal til at angribe præsidenten med.

Med mindre end 100 dage til det præsidentvalg, hvor Obama skal forsøge at blive genvalgt i kampen mod den republikanske udfordrer, Mitt Romney, ser Republikanerne det som bevis på, at præsidentens økonomiske politik er slået fejl.

- De svage BNP-tal, der blev præsenteret i dag, er endnu mere dårligt nyt for USA's kæmpende familier, siger Republikanernes formand, Reince Priebus.

Det Hvide Hus parerer Republikanernes angreb ved at pege på, at USA nu har kunnet registrere positiv vækst for 12. kvartal i træk.

Men Obamas økonomiske rådgiver Alan Krueger erkender, at det stadig ikke ser tilfredsstillende ud.

- Selv om økonomien fortsat bevæger sig i den rigtige retning, er det nødvendigt med yderligere vækst for at erstatte de arbejdspladser, der gik tabt i den dybe recession, som begyndte i slutningen af 2007, siger Krueger.

Selv om de 1,5 procents vækst er den laveste siden tredje kvartal i 2011, var resultatet en anelse bedre, end hvad markedet på forhånd havde ventet.

I de første minutter efter, at børsen i New York var åbnet, steg Dow Jones-indekset med 0,44 procent.

/ritzau/AFP