NBA-favoritters træner er usikker til finalekampene
Rygproblemer gør det fortsat usikkert, om Steve Kerr når at vende tilbage på trænerbænken for Golden State Warriors i slutspillet. Arkivfoto. Foto: Ezra Shaw/AFP
Det vides fortsat ikke, om træner Steve Kerr er tilbage på Golden State Warriors' bænk til NBA-finaleserien.

Favoritterne til årets NBA-titel, Golden State Warriors, har i et stykke tid måttet undvære træner Steve Kerr, som døjer med store rygproblemer.

Det er træneren blevet opereret for, men det er fortsat uvist, om Kerr når tilbage til NBA-finalerne, hvor holdet tørner sammen med Cleveland Cavaliers for tredje år i træk.

- Lige nu gør han alt andet end at træne, og han er ikke i stand til at agere som træner lige nu, siger Golden States general manager, Bob Myers, ifølge AFP.

- Jeg ville ønske, jeg kunne sige, at han når tilbage (til finalerne, red.), og det er jeg sikker på, han også ville, men det ved vi ikke.

Kerr døjer stadig med smerter efter operationen, som skulle afhjælpe de rygproblemer, han gennem længere tid havde døjet med.

Uden træneren på bænken har Golden State dog alligevel været aldeles suveræne i slutspillet, hvor holdet har vundet 12 kampe på stribe.

I alle tre hidtidige runder har holdet fra Oakland vundet 4-0 i bedst af syvserierne over modstanderne.

I finalen venter Cleveland Cavaliers, som sidste år vendte 1-3 i kampe til 4-3 og slog netop Golden State i NBA-finalen. Året før vandt Golden State titlen over Cleveland.

LeBron James og holdkammeraterne fra Cleveland har også været suveræne i slutspillet med kun ét nederlag i 13 kampe.

NBA-finaleserien åbnes med første kamp 1. juni. Som grundspilsvinder har Golden State hjemmebane i fire af de syv kampe.

/ritzau/