NBA dropper ny bold
Heftige protester fra spillerne fører nu til, at den amerikanske basketballliga, NBA, fra nytår genindfører den gode, gamle læderbold i stedet for en ny kunststofbold, som både hopper anderledes og giver spillerne snitsår i hænderne.

En rigtig basketbold skal naturligvis være orange, og så skal den være af læder.

Der er visse ting, som man bare ikke skal ændre på. Det må organisationen bag den amerikanske basketball-liga, NBA, nu sande. Ved sæsonstarten indførte NBA en ny smart basketbold af kunststof, men spillerne har aldrig vænnet sig til den nye bold: Så nu har NBA besluttet at genindføre den gode, gamle ? og orange ? lædermodel fra nytår. Det skriver den tyske hjemmeside Kicker.de.

NBA-spillerne klagede over den nye bolds anderledes opspring, og at den ikke var til at holde fast i.

Protesterne nåede dog sit højdepunkt, da flere af de højtbetalte professionelle ligefrem fik snitsår i hænderne af at spille med den nye bold.

NBA indrømmer fejlen og undskylder.

»Vi skulle have spurgt spillerne på forhånd, for de er de vigtigste. Nu har vi opfyldt deres ønske,« siger David Stern, en official fra NBA.

Den tyske professionelle Dirk Nowitzki, som spiller for Dallas Mavericks ser frem til nytår.

»Genindførelse af den gamle læderbold er et skridt, som hele holdet glæder sig til,« fortæller han til Kicker.de.

Så fra nytår ligner basketbolden i NBA sig selv, som den har gjort de seneste 35 år. Nogle ting er bare bedste, som de er.