Medie: Nye Borgerlige vil holde skattefest i Nordsjælland - udkanten betaler
Skattepolitikken fra Nye Borgerlige vil ramme udkanten, viser beregninger fra AE. Skævt billede, siger partileder Pernille Vermund til avisen Danmark

Hvis Nye Borgerlige får gennemført sin skattepolitik, vil en gennemsnitsborger i Gentofte have over 50.000 kroner mere til sig selv om året. Til gengæld vil en gennemsnitsborger på Langeland skulle aflevere knap 5000 kroner til statskassen. Det skriver avisen Danmark på baggrund af beregninger lavet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

I 28 ud af landets 98 kommuner gælder det, at Nye Borgerliges skattepolitik vil komme til at koste borgerne penge - det er kommuner på Fyn, Syd- og Vestsjælland, Nordjylland, Sønderjylland, Københavns vestegn og ø-kommuner, viser beregningerne.

- Vi skal tilbage til halvfjerdsernes Glistrup for at finde noget lige så asocialt. Nye Borgerliges økonomiske politik er mindst lige så ekstrem som udlændingepolitikken, siger direktør i AE, Lars Andersen til avisen Danmark.

AE's beregninger er bl.a baseret på, at partiet vil fjerne topskatten, sænke skatten på aktieindkomster og fjerne personfradraget.
De tager ikke højde for, at Nye Borgerlige også vil fjerne afgifter på biler, arv, el, olie, alkohol og chokolade f.eks. Eller at Nye Borgerlige helt vil droppe selskabsskatten.

Det får cheføkonom i den liberale tænketank Cepos, Mads Lundby Hansen til at kalde regnestykket for selektivt. Ud over det mener han, at beregningerne er ”fair".
- AE har altid haft for stort fokus på fordeling og lighed. Derfor har jeg bare siddet og ventet på, at de ville komme med denne beregning, men den er helt legitim, siger Mads Lundby Hansen til avisen Danmark.

Pernille Vermund mener, at AE's beregninger ikke bare leverer en halv sandhed, men en forudindtaget halv sandhed fordi, den kun beskæftiger sig med konsekvenser for skatten på personindkomst.

- Når man ikke medregner den del af vores politik, som gavner de mennesker, der har færrest penge, mest, ender det med at blive en meget biased sandhed. De har ikke afgiftslettelser på el, chokolade, alkohol f.eks. med, som ikke bare betyder, at forbrugerne skal bruge færre penge, men også at butikker vil blomstre op fordi, grænsehandlen vil blive mindsket. Det er tendentiøst og åbenlyst lavet med det formål at få os til af fremstå, som om vi blot vil en del af landet det godt, siger Pernille Vermund til avisen Danmark.

 

 

Avisen Danmark - Jysk Fynske Medier
via Listen To News