Rusland skal trække sine styrker ud og stoppe med at destabilisere Ukraine, hvor våbenhvilen bliver overtrådt hver eneste dag.
Det siger Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, onsdag efter et forsvarsministermøde i Nato-Ukraine kommissionen i Bruxelles.
- Rusland skal holde op med at støtte de militante og trække sine styrker og militærudstyr ud af ukrainsk territorium, siger Jens Stoltenberg.
Han siger, at våbenhvilen bliver overtrådt hver eneste dag, men han ser samtidig ikke noget alternativ til den såkaldte Minsk-proces, hvor Rusland har lovet at støtte en våbenhvile og bremse støtten til de prorussiske oprørere i det østlige Ukraine.
Jens Stoltenberg siger, at "situationen i det østlige Ukraine, udløst af Ruslands handlinger, fortsat er en stor bekymring".
- Vi står fast på vores støtte til Ukraines suverænitet og territoriale integritet, siger Jens Stoltenberg.
Han siger samtidig, at Nato-landene aldrig vil anerkende Ruslands ulovlige annektering af den ukrainske halvø Krim for to år siden.
Ukraines forsvarsminister, Stepan Poltorak, siger efter mødet i Nato-Ukraine kommissionen, at våbenhvilen blive brudt over 50 gange om dagen, og at Ukraine dagligt har døde eller sårede soldater.
- Våbenhvilen eksisterer ikke, siger Poltorak, der tilføjer, at "terroristerne, der støttes og trænes af Rusland", i dag bruger tungere våben end tidligere.
Jens Stoltenberg siger, at Nato er klar til at hjælpe Ukraine yderligere med at etablere et mere effektivt forsvar og mere effektive sikkerhedsstrukturer og styrke den civile kontrol med begge dele.
Nato har optrappet støtten til Ukraine siden 2014, men er nu parat til at gøre endnu mere i form af rådgivning og direkte støtte, siger generalsekretæren, der blandt andet nævner hybride trusler som et af de nye områder.
Såkaldt hybride trusler er en blanding af handlinger, hvor der ikke er tale om egentlig krig, men hvor målet er at forvolde skade og destabilisere en region eller hele landet.
Når Natos stats- og regeringschefer 8. og 9. juli holder topmøde i Warszawa, mødes de også med Ukraines præsident, Petro Porosjenko.
- Det møde er et klart signal om vores engagement i Ukraines stabilitet og sikkerhed, siger Jens Stoltenberg.
/ritzau/
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.