NATO-fly angriber Taleban
Torsdag angreb fly fra NATO-styrken Taleban-stillinger i det sydlige Afghanistan. Ifølge det lokale afghanske politi blev 16 Taleban-medlemmer og 13 civile dræbt. NATO benægter, at civile blev dræbt ved angrebet.

Ifølge politichefen i Helmand-provinsen i det sydlige Afghanistan blev 16 Taleban-medlemmer og 13 civile dræbt under et NATO-flyangreb torsdag. Men en talsmand for den 32.000 store NATO-styrke udtaler, er der ikke er nogen beviser på civile ofre.

Onsdag dræbte NATO-styrker efter eget udsagn over 150 oprørere i kampe i den sydøstlige provins Paktika. Oprørerne var trængt ind i Afghanistan fra Pakistan. I Afghanistan er der vrede over, at Pakistan ikke gør nok for at forhindre Taleban i at krydse grænsen ind til Afghanistan. Det har forringet forholdet mellem de to naboer, som begge er USA’s allierede i kampen mod terror.

Den amerikanske efterretningsofficer John Negroponte sagde torsdag ifølge Reuters, at det kan blive nødvendigt at eliminere Taleban’s tilholdssteder i Pakistan, hvis man skal oprøret i Afghanistan til livs.