Nationalbanken: Arbejdsløsheden vil stige
På trods af den nye situation for økonomien, mener nationalbankdirektøren ikke, der er behov for en ny vækstpakke fra regeringen lige nu. Foto: Nationalbanken.dk
Den økonomiske krise i Sydeuropa og USA skaber lavere vækst i Danmark, erkender Nationalbankdirektør Nils Bernstein.

Halvanden måned efter, at Danmarks Nationalbank forudså en vækst på to procent i Danmark, må direktør Nils Bernstein trække i land.

Det skriver DR.dk.

"Efter alt at dømme kommer vi til at sætte vores vækstskøn ned, siger Nils Bernstein, der dog ikke vil sætte tal på, hvor meget mindre, væksten bliver," siger han til DR.dk.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd offentliggjorde tidligere i dag en analyse, der forudser en lavere vækst med 40.000 flere arbejdsløse.

Men Nils Bernstein vil ikke spå om, hvor mange flere arbejdsløse, den lavere vækst vil medføre.

"Vi har jo set de seneste par måneder, at arbejdsløsheden er vokset, og der er ikke noget, der tyder på, at det billede vil ændres markant i den kommende tid," siger Nils Bernstein til DR.dk.

På trods af den nye situation for økonomien, mener han ikke, der er behov for en ny vækstpakke fra regeringen lige nu.

"Lige i øjeblikket gælder det om at klappe hesten og se tiden an. Når det går langsomt med væksten i Danmark, så hænger det jo sammen med, at vi har fået styr på udviklingen i det offentlige forbrug, og at forbrugerne er meget tilbageholdende med at bruge penge," siger Nils Bernstein til DR.dk.

Kilde: DR.dk