Natascha Kampusch kan ikke lide mange mennesker
Det har været svært for Natascha Kampusch at vænne sig til friheden, fortæller hun i et nyt interview med østrigsk fjernsyn.

Alting har ikke været lige nemt, efter 18-årige Natascha Kampusch fik sin frihed. I et nyt interview med østrigsk fjernsyn fortæller det tidligere kidnapningsoffer, at hun har svært ved at vænne sig til friheden.

I starten gik hun altid rundt med solbriller og ørepropper for at holde larmen og verden lidt på afstand.

Kampusch sad fanget i et kælderrum uden vinduer i otte år, indtil det lykkedes hende at flygte i august.

Efter sin flugt blev Natascha Kampusch en verdenssensation, og det mærker hun stadig, når hun går rundt på gaden, og mange mennesker genkender hende.

»Det meste af tiden er det harmløst, men engang imellem får jeg et øjebliks rædsel, når nogen råber »hej«, hvis jeg eller den person, jeg er sammen med, bliver genkendt, og det er en fremmed, som råber,« siger hun.

Kampusch blev kidnappet på gaden, da hun var 10 år gammel af Wolfgang Priklopol, som begik selvmord, efter hun flygtede i august.

De mange år i kælderen har ændret alting ved Natascha Kampusch.

»Jeg var altid en social person, og i starten af mit liv havde jeg ingen problemer med social kontakt,« siger hun.

Men nu har hun det langt sværere, specielt i større forsamlinger.

»Nogle gange er det meget grænseoverskridende for mig. Jeg bryder mig ikke om høje lyde,« siger hun i interviewet.

Kampusch bor nu alene i en lejlighed i Wien, hvor hun samtidig har adgang til psykologhjælp. Hun skal i år fejre jul med sine forældre for første gang, siden hun blev bortført.