Naser Khader: Sæt aldersgrænse på omskæringer
Naser Khader støtter en aldersgrænse, men lægger også op til, at aldersgrænsen kan være 15 år. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Folketinget skal sandsynligvis snart forholde sig til, om der skal være en aldersgrænse på 18 år for omskæringer. Naser Khader kalder emnet for følsomt og støtter forslaget.

Et borgerforslag om en aldersgrænse på 18 år for omskæring af drengebørn sniger sig langsomt mod de 50.000 digitale underskrifter, som er nødvendige for at tvinge Folketinget til at tage forslaget op.

Det er et forslag, som nyder det konservative folketingsmedlem Naser Khaders fulde støtte.

I et debatindlæg i Berlingskes mandagsudgave skriver han blandt andet, at "undersøgelser viser, at over 80 procent af danskerne er for en aldersgrænse".

Han mener dog at omskæring er et politisk følsomt emne, "blandt andet fordi vi ikke ønsker at støde religiøse minoriteter":

"Lige så stor som opbakningen i befolkningen er til en aldersgrænse for drengeomskæring, ligeså indædt er modstanden imod den blandt herboende jøder og muslimer" skriver Naser Khader.

Han skriver desuden, at "en omskæring er en permanent bekendelse til en særlig tro – hvor det enkelte individ aldrig selv har fået lov til at tage stilling".

Han afviser hygiejne som et argument, og siger at der ikke er nogen logisk begrundelse for at fortsætte med omskæring, "da hygiejnen har ændret sig meget i løbet af de sidste 1.400 år":

"Derfor giver det ingen mening, at man går hen og fjerner noget fra et menneske, der ikke er mere end uge gammelt."

Naser Khader støtter en aldersgrænse på 18 år, men lægger også op til, at aldersgrænsen kan være 15 år:

"Det handler om børns rettigheder i et moderne samfund og ikke andet", slutter han sit indlæg.

I skrivende stund er borgerforslaget nået op på knap 36.500 underskrifter, siden det blev lagt online 1. februar.