NASA laver syrede reklamer for drømmerejser i rummet
Kunne du tænke dig at tage på ferie på en anden planet? Colourbox
NASA's nye rejsebureau er godt nok fiktivt, men alligevel er det sjovt at tænke på, hvad man skal pakke kufferten med, hvis man vil med på en tur til de vilde planeter i NASA's rejsekatalog.

Af Videnskab.dk

Jorden er ikke helt unik i universet.

6. januar kunne Kepler-teleskopet fejre at have identificeret hele 1000 fremmede planeter, hvoraf ganske få også fortjener titlen som 'Jord-lignende', skriver NASA i en pressemeddelelse.

At planeterne er 'Jord-lignende' vil sige, at de er på størrelse med Jorden og i kredsløb omkring Sol-lignende stjerner i den 'beboelige zone', hvor liv, som vi kender det, potentielt kan overleve.

Jubilæet faldt sammen med, at Kepler-teleskopet havde fundet sin mest jordlignende planet nogensinde.

Nu har NASA Jet Propulsion Laboratoty valgt en ret unik måde at illustrere fundet af de fremmede, Jord-lignende planeter. I en ny fotoserie kan du se et retro-inspireret, kunstnerisk bud på, hvordan en rejseplakat for de nye verdener kunne se ud, skriver Videnskab.dk.

Se de syrede reklamer for de fiktive planetrejser på Videnskab.dk

Du skal dog huske at pakke mere end bare tandbørsten, hvis du vælger at tage en sviptur med Exoplanet Travel Bureau, som NASA har navngivet projektet.

 

  • Planeten Kepler-16b, der lokker med sit Star-Wars inspirerede dobbelte stjernesystem, har nemlig nogenlunde samme temperatur som tøris – omkring minus 70 til minus 100 grader celcius.

 

  • Og måske skal du smide vinterfedtet, før du tager til planeten HD 40307g, som har en tyngdekraft, der formentlig er nogenlunde dobbelt så høj som Jordens.

 

  • Til gengæld lokker plakaten for Kepler-186f med et potentielt rødligt planteliv, der er under påvirkning fra sin stjernes rød-bølgelængde fotoner. Deraf plakatens ordlyd: 'The grass is always redder on the other side'.

 

Andre artikler på Videnskab.dk:

Mest Jord-lignende exoplanet hidtil fundet

Forskere afliver populære rummyter: Solen er ikke gul

10 store begivenheder i rummet i 2015