Narkokrig i ferieparadiset
Det gamle ferieby Acapulco er blevet scene for en voldsom magtkamp i den kriminelle underverden i Mexico.

»Go loco in Acapulco,« hed det gamle motto for det tropiske ferieparadis Acapulco. Den opfordring har dog fået en helt anden klang, efter det glamourøse feriested ved den mexicanske stillehavskyst er blevet ramt af en bølge af narkorelateret vold.

Tirsdag aften blev syv betjente dræbt, da bevæbnede bander angreb to politistationer i byen, og det er blot det seneste slag i den blodige narkokrig, der hærger feriebyen. Lørdag blev det parterede lig af en uidentificeret mand fundet i sorte affaldssække, efter at nogle omstrejfende hunde var begyndt at fortære kropsdelene. Samtidig blev to canadiske feriegæster bragt til et lokalt hospital, hvor de blev behandlet for skudsår i benene. De to turister var utilsigtet blevet ofre for et »drive-by« skyderi, hvor maskerede gerningsmænd havde kørt op på siden af deres bil og affyret automatvåben mod de sagesløse besøgende.

Afskårne hoveder

Hændelserne er blot de seneste i en lang række af voldelige episoder i Acapulco, som er blevet centrum for en blodig magtkamp mellem rivaliserende narkobander i Mexico. De startede for ni måneder siden, da de afskårne hoveder af to politibetjente blev afleveret til en regeringsbygning i byen som en advarsel til myndighederne om at blande sig udenom den kriminelle underverdens gøren og laden i Mexico.

2000 dræbte sidste år

Den mexicanske præsident, Felipe Calderon, påbegyndte sin regeringsperiode i december sidste år med løfte om at stoppe den omfattende narkokriminalitet i landet, hvor over 2000 mistede livet som følge af banderelaterede skyderier sidste år. Til trods for at tusindvis af politibetjente og soldater er blevet kaldt ud i kampen mod narkobaronerne, er resultaterne fortsat udeblevet. I januar blev 190 dræbt – kun en håndfuld mindre end sidste år. Ifølge mexicanske medier vil landets minister for offentlig sikkerhed, Genaro Garcia, udkommandere 8000 specialtrænede politifolk i et forsøg på at lægge en dæmper på den stigende vold i Acapulco, som fortsat er et yndet rejsemål for amerikanske universitetsstuderende under den famøse drukferie »Spring-break«.

via Listen To News