Nak og Æd-værten om sit liv: "Jeg gør alt det, man ikke skal"
Jørgen Skovboe med makkeren Nikolaj Kirk under en 'Nak & Æd'-optagelse. "Vi rykker hinandens grænser," siger Skovboe om deres partnerskab. Foto: Anders Roholt/DR
Jørgen Skovboe er ingen helsefanatiker. Mildt sagt.

Han er lidt af en kult-figur, den piberygende Jørgen Skovboe, der på sin helt egen rolige, men dog alligevel iøjenfaldende facon udgør den ene halvdel af værtsparret fra DR 2-hittet 'Nak & Æd.'

Med programmerne er manden med piben blevet en kendt og elsket figur blandt danskere med hang til krudt, kugler og hygge ved bålet.

Netop hans 'varemærke' - piben - er et emne, som Randers Amtsavis kommer ind på i et stort interview med Skovboe.

- Da jeg fik ideen til 'Nak & Æd', sagde jeg, at vi ikke skulle snyde. Det indebærer, at vi er, som vi er, når vi er ude sammen som mænd, og der kan jeg ikke undvære piben. Jeg ved godt, at jeg har nogle signaler, som ikke er politisk korrekte, men det skal der også være plads til. Men jeg er overhovedet ikke stolt af det, forklarer Jørgen Skovboe, da avisen med et glimt i øjet gør ham opmærksom på, at han med sin pibe er med til at sende uheldige signaler til seerne.

Jørgen Skovboe fortæller, at han synes, det både er sjovt, men også "lidt forfærdeligt", at han som frontfigur for et tv-show har skabt en pibe-trend. Men - man kan også vende den om og sige, at han hjælper folk med at slappe lidt af:

- Der er rygeforbud, og man må kun drikke så og så meget. Man skal løbe og gå i fitness-center. Jeg gør ingen af delene. Jeg gør alt det, man ikke skal, og sådan er mit liv bare. Det betyder nok, at jeg ikke lever så længe som min kone, men det må jeg selv stå til ansvar for.

Sammen med makkeren Nikolaj Kirk er han lige nu ved at optage sæson 7 af 'Nak & Æd,' hvor makkerparret besøger Sjælland, Bornholm, Tyskland, Australien, Canada og Alaska.