Næsten nøgen Jens Rohde: Overmander indbrudstyv
En noget mere påklædt Jens Rohde. Da han pågreb tyven, havde han ifølge eget udsagn blot underbukser på. Foto: SCANPIX arkiv
Den nyslåede radikale politiker var udsat for en dramatisk hændelse natten til tirsdag.

Kun iført underbukser og bevæbnet med en fjernbetjening og en farveblyant overmandede det nyslåede medlem af De Radikale, Jens Rohde, natten til tirsdag en indbrudstyv.

Viborg Stifts Folkeblad kan fortælle om dramaet, der udspillede sig hjemme i privaten hos familien Rohde på Friggsvej i Viborg.

Jens Rohde deltog mandag aften i 'Deadline' hos DR i Aarhus. Da han kom hjem, havde han svært ved at falde i søvn og satte sig foran fjernsynet. Pludselig hørte han en knirkende lyd. Først troede han, det var hustruen Katrine, som rumsterede. Men lydene blev "for mærkelige", og han åbnede derfor stuedøren og spottede lommelygtelys og en åben hoveddør. Derpå så han en skikkelse flygte.

Jens Rohde valgte at løbe efter tyven, og for at virke frygtindgydende råbte politikeren, at han havde en saks i hånden. Tyven stoppede så op.

- Jeg troede egentligt, at det var for at lave et modangreb, men så stak han armene op i vejret. Jeg kom løbende kun iført underbukser og med en fjernbetjening og en farveblyant i hånden, siger Jens Rohde til Viborg Stifts Folkeblad.

Tyven viste sig at være en 28-årig mand fra Bjerringbro. Ifølge Rohde var han rolig og nærmest venlig, da han indså, at han var indhentet. Jens Rohdes hustru kom til og fik kontaktet politiet.

Jens Rohde, der er medlem af EU-parlamentet og viceborgmester i Viborg, siger, at han i dag er delvist i chok over hændelsen, og at han jo nok ikke handlede decideret rationelt.