Næsten hver tredje tager medicin for at klare jobbet
- Det er primært vores medlemmer, der arbejder ude i industrien på det store slagteri i Ringsted og Haribo i Faxe, siger Henrik Tonnesen fra Fødevareforbundet NNF ny undersøgelse om brug af medicin på jobbet. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Fysiske smerter får flere og flere danskere til at tage smertestillende medicin for at klare arbejdsdagen.

Region Sjælland indtager en kedelig topplacering, når det kommer til brugen af smertestillende medicin på jobbet.

En ny undersøgelse viser, at næsten hver tredje arbejdstager i regionen tager medicin eller er i behandling for en arbejdsrelateret skade. Det skriver TV2 Øst.

Fødevareforbundet NNF - der er fagforening for 20.000 medlemmer inden for brancher som slagter, bager og mejeri - står sammen med analysefirmaet DMA Reseach bag den repræsentative undersøgelse.

Hele 28 procent af undersøgelsens adspurgte, der arbejder i Region Sjælland, svarer, at de har taget smertestillende medicin eller været i behandling på grund af arbejdsrelaterede smerter inden for de sidste tre måneder. Endnu værre ser det ud på Fyn, hvor det drejer sig om 29 procent.

I 2007 blev der foretaget en tilsvarende undersøgelse, og dengang var det cirka 20 procent af de adspurgte, der tog smertestillende medicin for at klare arbejdsdagen. Dermed er medicinforbruget steget med 10 procent på 10 år.

- Det er primært vores medlemmer, der arbejder ude i industrien på det store slagteri i Ringsted og Haribo i Faxe, og så har vi en småkagefabrik på Møn, og det er de steder, hvor medarbejdere bliver nedslidt på grund af fysisk hårdt arbejde, siger Henrik Tonnesen, der er formand for Fødevareforbundet NNF Sjælland og øerne, til TV2 Øst.

Han forklarer til den regionale tv-kanal , at det hovedsageligt drejer sig om håndkøbsmedicin, men også receptpligtig medicin ved særlig slemme tilfælde.