Nadal stormer videre på grus og øjner McEnroe-rekord
Rafael Nadal virker helt urørlig på grusunderlaget, efter at han vandt sin 20. kamp i træk på grus onsdag i Madrid Masters. Foto: Susana Vera/Reuters
Rafael Nadal vandt sin 20. grussejr i træk og sit 48. sæt på grus i træk, da han slog til i Madrid Masters.

Tennisstjernen Rafael Nadal bliver ved med at imponere.

Onsdag gjorde spanieren kort proces i Madrid Masters, da han besejrede Gaël Monfils i anden runde.

Rafael Nadal vandt kampen 6-3, 6-1, og dermed hentede verdensetteren sin 20. sejr i træk på grus, og på imponerende vis vandt han sit 48. sæt i træk på grusunderlaget, som er Nadals favoritunderlag.

Dermed øjner 31-årige Nadal en rekord, der har stået siden 1984, da amerikanske John McEnroe vandt 49 sæt i træk på indendørs underlag.

Rafael Nadal har for nylig vundet grusturneringerne i Monte Carlo og Barcelona for 11. gang, og han har nu vundet 37 af sine seneste 38 kampe på underlaget.

Nadal møder enten landsmanden Feliciano López eller argentinske Diego Schwartzman i kampen om en plads i kvartfinalen.

Omvendt gik det skidt for en tidligere verdensetter onsdag, da serbiske Novak Djokovic måtte forlade Madrid Open i anden runde efter nederlag i tre sæt til britiske Kyle Edmund.

23-årige Edmund havde ikke vundet et sæt over Djokovic i deres tre tidligere møder, men han vandt første sæt 6-3 onsdag.

Så slog Djokovic tilbage og tog andet sæt med 6-2, inden Kyle Edmund igen vandt 6-3 i tredje sæt.

Dermed blev det et tidligt farvel til Djokovic, der erkender, at han er langt fra topniveauet.

- Der er tydeligvis ting, der ikke fungerer godt for mig i øjeblikket. Jeg må fortsætte med at arbejde med dem og bede til og håbe på, at mit spil bliver stærkere, siger Novak Djokovic ifølge AP.

/ritzau/