Nabokrig på lille dansk ø: "Det er ren chikane!"
Søren Lolks Vej på Tåsinge danner i øjeblikket rammen om en strid om vindmøller. Foto: Google Street View
Idyllen på den vestlige del af Tåsinge er under pres. Vindmølleejere er røget i totterne på hinanden, men måske kan flagermus afgøre striden.

Idyllen revner i et bestemt hjørne på skønne Tåsinge i det Sydfynske Øhav.

To naboer på Søren Lolks Vej på den flade, vestlige del af øen er nemlig røget i totterne på hinanden.

De kan godt lide deres egne vindmøller, men naboens bryder de sig ikke om, skriver Fyns Amts Avis.

Krigen føres mellem Peter Bay Knudsen og Peter Rasmussen på den ene side og Ulrik Møller Andreasen på den anden.

De to førstnævntes to vindmøller er opstillet på et ulovligt grundlag. Det viste en afgørelse sidst i 2017. Der skulle være lavet en vvm-redegørelse.

Men hvis de to såkaldte Skiftekær-vindmøller er ulovlige, så må Ulrik Møller Andreasens vindmølle også være ulovlig, mente Peter Rasmussen og klagede til kommunen.

- Det er ren chikane fra de to mølleopstilleres side, siger Ulrik Møller Andreasen til avisen.

Han erkender samtidig, at han er blandt dem, der har gjort indsigelse mod Peter Bay Knudsens og Peter Rasmussens møller. Det har han gjort, fordi han har en ejendom tæt på de to møller, og mener, dens værdi er forringet:

- Det er, som om møllerne står inde i stuerne, så jeg har lidt et økonomisk tab.

Vindmøller generer ikke

I en mail til Svendborg Kommune gør Peter Rasmussen opmærksom på, at Ulrik Møller Andreasens to husstandsmøller er sat op uden en vvm-redegørelse.

Peter Rasmussen erkender, at Ulrik Møller Andreasens to husstandsmøller ikke generer ham det fjerneste, men oplyser, at det ikke er det væsentlige for ham, skriver Fyns Amt Avis.

Truet af flagermus

Ulrik Møller Andreasens to vindmøller kan dog godt være truet, siger Rasmus Fristed, afdelingsleder i Byg, Plan og Miljø, til avisen.

Peter Rasmussen har nemlig en pointe, når han i sin klage gør opmærksom på, at der findes flagermus, hvor Ulrik Møller Andreasen har sat sine møller op. Og kommunen dermed skulle have krævet en vvm-redegørelse ...

- Og når vi vurderede forkert på den sag, kan det godt tænkes, at vi også har vurderet forkert i Ulrik Møller Andreasens. Det skal vi nu have undersøgt, siger Rasmus Fristed til Fyns Amt Avis.