Naboerne opgiver Ungdomshuset
Netværket Naboerne på Nørrebro opgiver det tætte samarbejde med aktivisterne oven på lørdagens gadekampe.

Læs også: De værste udenlandske bøller slap væk

Tirsdag skulle aktivister fra Ungdomshuset og netværket Naboeren på Nørrebro have holdt møde. Det er nu aflyst. Ligesom forholdet mellem de to parter er på nulpunktet oven på de værste uroligheder i København siden 18. maj 2002.

»Vi har nu droppet mødet. Ville du turde gå derover? Jeg tør i hvert fald ikke,« siger presseansvarlig fra netværket Christian Bondorff.

Da lørdagens demonstration endte i kaos, var det ifølge netværket et udtryk for de forskellige grupper, der præger Ungdomshuset.

»Der er de moderate, de mindre moderate og så nogle fuldstændig psykopatiske unge. Vi taler normalt med dem, der må være de moderate, og det er jo tydeligt, at de ikke kan styre de unge, der er glade for at slås. Og vi har ikke lyst til at gå derover nu, hvis der står en tysker, der er spændt op. Vi stoler ikke længere på, at de moderate kan styre det,« siger Christian Bondoff og fortsætter:

»Vi er stadig chokerede over, at det kunne gå så galt, som det gjorde. Og vi var i starten meget, meget vrede på Ungdomshuset. Nu er vi bare skuffede over deres reaktion.«

Det er også kommet frem, at det var naboer i området omkring det famøse hus, der hjalp de voldsomste af demonstranterne på flugt ved at åbne døre, så aktivisterne kunne smutte gennem baggårde og opgange.

Ifølge Naboerne på Nørrebro kan det ikke undgås, da der bor københavnere med mange holdninger til huset i nærheden. Flere af de autonome bor selv i området og har derfor nøgler til opgangene.

Intiativtager til netværket, Martin Stahl, måtte lørdag ligefrem stoppe nogle unge, der ville ind og finde containere i gården, som de kunne brænde af.

»Vi har ikke lyst til at have stenkastende folk i vores gårde, men der er desværre ikke noget at gøre,« siger Christian Bondoff.