Myrdet russisk journalist kåret som pressehelt
Den myrdede russiske journalist og systemkritiker Anna Politkovskaja er torsdag af Det Internationale Presseinstitut blevet kåret som »Verdenspressehelt«.

Med sit eget liv som indsats, prøvede den russiske journalist Anna Politkovskaja at afdække de uhyrligheder, mennesker i Rusland med regeringens vidende bliver udsat for. Derfor blev hun dræbt.

Men torsdag besluttede Det Internationale Presseinstitut (IPI), at Politkovskajas død ikke skal gide ud i glemslen, da man udnævnte hende til Verdenspressehelt.

I udtalelsen fra IPI lyder begrundelsen:»Politkovskajas nominering som den 51. Verdenspressehelt er en hæder til hendes mod, men også en erkendelse af mange russiske journalisters svære arbejdsvilkår. Over 20 journalister er blevet dræbt i Rusland siden år 2000. Mordet på Politkovskaja har udløst et chok og er et tab. IPI mener, at hun gjorde en betydelig forskel for journalistikken og for menneskerettighederne. Vor respekt går til hendes mod og vilje, og vi opfordrer de russiske autoriteter til at sikre, at hendes død bliver grundigt efterforsket.«