Myndighederne var advaret før Tobias døde
Den 15 måneder gamle Tobias kunne måske være reddet. Kolding Kommune var advaret om problemerne i familien, men ingen greb ind. Foto: Colourbox
Flere forskellige instanser var informeret om problemer i Tobias' familie. Men ingen greb ind.

Den 15 måneder gamle dreng, Tobias, døde for to uger siden. Han blev banket ihjel, og nu sidder hans mor og stedfar sigtet i sagen.

Men måske kunne Tobias' liv være reddet. Nu viser det sig nemlig, at flere kommunale instanser var advaret om de problemer, der var i familien. Men der var ingen, der greb ind. Det oplyser TV2 Nyhederne.

For en måned siden sendte Tobias' farmor, Jette Schmidt Jørgensen, et brev til Kolding Kommunes socialforvaltning. Her skrev hun om sin bekymring for barnebarnets velbefindende, efter at drengens mor nægtede at aflevere ham tilbage til faren, hvor han boede.

"Vi startede med at kontakte politiet, som henviser os til fogedretten. Derefter kontakter vi ugen efter sundhedssygeplejersker og socialrådgivere, og vi har senere sat en advokat på, så vi har været alle de steder, man overhovedet kunne henvende sig for at prøve på at få ham hjem," siger hun til TV2 Nyhederne.

Ingen greb ind, og Tobias blev boende ved sin mor og stedfar, der siden flyttede til Øster Højst i Tønder Kommune, hvor Tobias fundet død den 18. juli. Obduktionen af Tobias har siden vist, at den lille dreng havde 80 skader på sin krop og blandt andet et ældre lårbensbrud.

Kolding Kommune har ikke ønsket at stille op til interview med TV 2 Nyhederne.