Fersk okse- og svinekød, pølsevarer samt røgvarer. Det lyder lækkert, men der er grund til at være på vagt, hvis man har købt kød hos en hjemmeslagter i Sønderjylland.
Fødevaremyndighederne advarer forbrugerne mod at spise kødet, der er skåret ud og forarbejdet under uhygiejniske forhold og uden dyrlægekontrol.
- Det kan derfor ikke udelukkes, at dyrene har været syge inden
slagtning, og der er således risiko for, at kødet indeholder
sygdomsfremkaldende bakterier eller er fordærvet. Forbrugeren kan
derfor blive syg af at spise produkterne, og har man aftaget kødvarer
fra den pågældende adresse, bør man kassere dem, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.
Hjemmeslagteren, Leo Petersen, har opereret fra adressen Kongshoved
11 i Kegnæs på Sydals, hvor Fødevarekontrollens Rejsehold i
samarbejde med Kontrolafdeling Haderslev blandt andet fandt to slagtekroppe af kreaturer og slagteaffald fra
to svin ved kontrolbesøget. Desuden fandt kontrolfolkene tre frysere med diverse kød og
kødprodukter, samt forskelligt udstyr til slagtning, opskæring og
videre forarbejdning, herunder kødhakkere og udstyr til røgning og
pølsefabrikation.