Muslimske lande vil holde sig ude af Syrien
Syrien er nu officielt suspenderet fra islamisk organisation, men militær indgriben er usandsynlig.

Ifølge generalsekretæren for Den Islamiske Konferenceorganisation (OIC), Ekmeleddin Ihsanoglu, støtter medlemslandene ikke en militær intervention i Syrien mod præsident Bashar al-Assads regime.

Det siger han i forbindelse med afslutningen på et to dage langt topmøde for OIC's medlemslande i den hellige by Mekka. Landene har drøftet krisen i Syrien på opfordring fra Saudi-Arabiens kong Abdullah.

- Der lader ikke til at være nogen større støtte for ekstern militær intervention i Syrien, siger Ihsanoglu.

Inden pressemødet med den tyrkiske generalsekretær blev suspenderingen af Syrien fra OIC officielt annonceret. En beslutning, som medlemslandenes udenrigsministre blev enige om mandag i forbindelse med forberedelserne til mødet i Saudi-Arabien.

Udelukkelsen af Syrien sker som en reaktion på de metoder, det syriske regime har valgt for at stoppe den 17 måneder lange opstand i landet.

OIC har 56 muslimske lande samt den palæstinensiske selvstyremyndighed som medlemmer.

Ud over arabiske lande i Mellemøsten og Nordafrika tæller organisationen store lande som Tyrkiet, Pakistan, Malaysia og Indonesien.

Saudi-Arabien har været bannerfører for de arabiske landes bestræbelser på at isolere Syrien og støtter opfordringer om at bevæbne oprørerne i Syrien.

/ritzau/Reuters