Muslimske kvinder vælger selv tørklædet

Islamkritiker er dog stadig overbevist om, at nogle muslimske kvinder i Danmark tvinges til at gå med tørklæde.
AppleMark
AppleMark

For mange danskere er det et symbol på kvindeundertrykkelse, når muslimske kvinder bærer tørklæde.

Men den forestilling har tilsyneladende ofte ikke hold i virkeligheden. De fleste muslimske kvinder bærer tørklæde af egen fri vilje og ikke efter krav fra deres mand.

Det konkluderer forskerne bag en undersøgelse om integrationen i Danmark, der er lavet af Catinet, skriver Kristeligt-Dagblad.

- At kalde tørklædet undertrykkende er helt ude af proportioner. Men det ved alle, som kender miljøet godt. Derfor er resultatet bestemt ikke overraskende for os. Det er derimod meget tydeligt, at kvinderne bærer tørklæde helt frivilligt. Hvor tørklædet for muslimer er blevet et symbol på at markere sin religion, er tørklædet for modstanderne i stedet blevet et hadeobjekt, som kan bruges i kampen mod flygtninge og indvandrere. Dér er skismaet, siger forskningskonsulent Flemming Mikkelsen fra Catinet, som står bag undersøgelsen.

1.002 mennesker har deltaget i undersøgelsen, og otte ud af ti er muslimer. Blandt kvinderne svarer 42 procent, at det er meget vigtigt eller vigtigt for dem at bære tørklæde, mens 48 procent svarer, at det ikke eller slet ikke er vigtigt for dem.

Samtidig svarer 66 procent af mændene, at det ikke eller slet ikke er vigtigt for dem, at deres koner bærer tørklæde, mens 29 procent svarer, det er meget vigtigt eller vigtigt.

Teolog Katrine Winkel Holm, der er medstifter af Islamkritik Netværk, er dog stadig overbevist om, at nogle muslimske kvinder og piger går med tørklæde af tvang.

- Jeg undrer mig over, at de bærer tørklædet. Ikke alle muslimske kvinder er undertrykte, men tørklædet er symbol på sharia, og det er skræmmende, at flere kvinder bakker op om sharia, siger hun til Kristeligt Dagblad.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.