Muslim ked af nej til juletradition: Folk bliver sure på os

Hvis man ikke ønsker, at ens barn skal deltage i gudstjenesten, kan man jo bare holde dem hjemme, siger den syriske flygtning Muhamad Hamed om aflysningen af Gribskolens deltagelse i den årlige julegudstjeneste.
Gribskolen i Græsted.
Gribskolen i Græsted. Foto: Google Street View

Den syriske flygtning Muhamad Hamed står uforstående overfor Gribskolens beslutning om, at droppe julegudstjenesten.

Han har en datter på skolen og kender skoleleder Marianne Vedersø Schmidt som flink og fornuftig, men siger til TV 2 Lorry, at han ikke kan forstå, hvorfor skolen ikke har spurgt dem.

- Dem jeg har talt med er kede af, at gudstjenesten er blevet droppet. Det er en dansk skoletradition, og det har vi al respekt for. At droppe en gammel og vigtig tradition hjælper ikke vores børn, siger Muhamad Hamed til tv-stationen.

Op til den enkelte

Gribskolen i Græsted tog beslutningen om, at sløjfe den traditionelle skoleafslutning i Græsted Kirke, i sommer. Beslutningen blev taget af hensyn til andre trosretninger end kristendommen, hvor julegudstjenesten er forkyndende.

"... og det må derfor være op til de enkelte familier, om de ønsker at deltage i julegudstjenesten i privat regi", skrev skoleleder Marianne Vedersø Schmidt på forældreintra i sidste uge.

Det er en fejl

Muhamad Hamed siger til TV 2 Lorry, at skolen har begået en fejl og opfordrer til at genoverveje beslutningen. Det siger han blandt andet fordi, han kan konstatere, at der er kommet en meget hård tone på blandt andet Facebook.

- Folk bliver jo sure på os nu, og de peger på os. Integrationen har været inde i en rigtig god udvikling her i kommunen, men jeg frygter for, hvad der kan ske nu, siger han, og tilføjer:

- Det er vigtigt, at alle har ret til at deltage, og hvis man ikke ønsker, at ens barn skal deltage i gudstjenesten, kan man jo bare holde dem hjemme. På denne måde har alle en retfærdig mulighed for at tage stilling til kirkebesøget.

Statministeren: Det er en ommer

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er opvokset i Græsted og kender dermed Gribskolen. Han kaldte forleden skolens beslutning for en ommer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.