Musikhjemmeside sagsøgt for svimlende sum
Den russiske pirathjemmeside Allofmp3.com er blevet sagsøgt for 1.650 milliarder dollars – eller 9.340 milliarder danske kroner

Der er kold luft mellem Rusland og USA. I hvert fald mellem sammenslutningen af den amerikanske pladeindustri, RIAA, og den russiske pirathjemmeside Allofmp3.com. Sidstnævnte er et musiksite med mange millioner musiknumre, som er blevet solgt for den nette sum af 10 cent stykket.

Derfor har RIAA nu sagsøgt den russiske hjemmeside for den enorme sum af 1.650 milliarder dollars, svarende til en erstatning på 150.000 dollars for hver af de 11 millioner sange, der har været mulige at downloade via hjemmesiden.

Den svimlende sum på cirka 9.340 milliarder danske kroner svarer til hele det britiske bruttonationalprodukt og seks gange det danske.

I Danmark har internetudbydere som Tele2 tidligere på året fået forbud mod at give adgang til den russiske hjemmeside, fordi rettighedshaverne ifølge den danske pladebranches organisation (IFPI) ikke har fået de penge, de har krav på.

Derfor ligger søgsmålet helt i forlængelse af IFPI’s syn på hjemmesiden. Det siger Jesper Bay, marketing direktør i IFPI.

»Vi forstår godt søgsmålet, for det er et ulovligt site, som har været til gene og skade for det etablerede musikliv,« siger Jesper Bay og tilføjer:

»Dokumentationen, for at sitet er ulovligt, har været efterspurgt længe, men nu må det være dokumenteret.«

Indtil nu har Allofmp3.com forsvaret sig med, at den russiske lovgivning tillader hjemmesiden, blandt andet fordi der bliver betalt til et russisk royalty-firma.