Muse åbner for kærligheden
Rockbandet Muse er klar til at vise en mere følsom og personlig side på deres nye sange.

Når det engelske rockband Muse synger om kærlighed, er det oftest den kosmiske af slagsen. Men på bandets nye single "Madness", viser forsangeren Matthew Bellamy en blødere og mere personlig side af sig selv, afslører bandets trommeslager.

- Singlen viser et personligt syn på forhold. Sangen er meget åben og mere personlig end noget andet, Matt har sunget før, forklarer Muse-trommeslager Dominic Howard i et interview med Ritzau.

Sangen handler om kærlighed, forhold og personlighed, hvilket er meget jordnære emner i forhold til bandets tidligere udgivelser, der har været mere inspirerede af kosmos og revolution.

Måske er Bellamy blevet inspireret af sit forhold til den verdensberømte skuespillerinde Kate Hudson, som han har en søn med. Skuespillerinden var da også ved sangerens side under bandets kortvarige besøg i Danmark denne sommer.

"Madness" har en anden lyd end bandet normalt er kendt for. Det er en lidt mere atypisk og stille single, end fans måske havde forventet. Men det er også meningen, indrømmer trommeslageren.

- Det er lidt mere pop, og det er en skøn sang. Valget som single føltes bare rigtigt, fordi det er så forskelligt fra noget andet, vi har gjort før. Det er en sang, man kan relatere til, og det er bevidst anderledes, konstaterer Howard.

Intentionen er dog langt fra at skubbe gamle fans væk og få nogle nye, slår trommeslageren fast.

Valget af single er et artistisk valg, fordi det føltes som det næste skridt for bandet. Men Howard ved godt, at der vil være delte meninger.

- Vi har altid haft en evne til at skabe delte meninger. Det elsker vi. OL-sangen, som vi stod bag, blev også hurtigt både elsket og hadet, men jeg kan godt lide at fremprovokere reaktioner.

- Det er bedre at få en dårlig reaktion end slet ingen, griner Howard.

Singlen "Madness" er fra albummet The 2nd Law, der udkommer 1. oktober.

/ritzau/