Murray fastholder dopingkritik af Troicki før møde
Andy Murray vil ikke trække dopingkritik af Viktor Troicki tilbage, inden de to spillere lørdag tørner sammen.
Andy Murray mener stadig, at serberen Viktor Troicki har skadet tennissporten med sin tidligere dopingdom.
Andy Murray mener stadig, at serberen Viktor Troicki har skadet tennissporten med sin tidligere dopingdom. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

I 2013 nægtede den serbiske tennisspiller Viktor Troicki at afgive en blodprøve som en del af en dopingtest, og det kostede ham en dopingdom på 18 måneder, som efterfølgende blev reduceret til et år.

I den forbindelse var den britiske tenniskollega Andy Murray ude med en hård kritik af Troicki for at skade sporten med sin dopingdom.

Nu står de to spillere over for hinanden i semifinalen ved græsturneringen i Queens, og Murray fastholder sin kritik af lørdagens modstander.

- Hvis du vil have folk til at tage din sport seriøst, er du nødt til at have stærke antidopingtiltag, og du er nødt til at sikre, at atleterne bliver testet mest muligt, lyder det fra Murray ifølge AFP inden kampen mod Troicki.

Serberen har fået karrieren på rette spor igen efter karantænen, og Murray tror da også på, at modstanderen har lært lektien.

- Jeg står ved, hvad jeg sagde dengang. Jeg er sikker på, han har lært meget af det, siger Murray, som er favorit i kampen.

29-årige Trocki er lige nu nummer 25 på verdensranglisten, mens 28-årige Andy Murray er nummer tre.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.