Mulig copycat-skytte anholdt i USA
Mand er anholdt nær Washington efter trusler med henvisning til Batman-film. Politiet har fundet mange våben.

I amerikansk krimi-terminologi bruges udtrykket copycat om en person, der kopierer eller efteraber en andens forbrydelse.

En uge efter massakren ved en Batman-premiere i Aurora i Colorado, der kostede 12 biografgængere livet og sårede 58 andre, har amerikansk politi fredag anholdt en mand, som er mistænkt for at ville efterabe gerningsmanden fra Aurora.

I mandens lejlighed i nærheden af Washington fandt politiet et større våbenarsenal bestående af flere end 20 geværer og pistoler samt store mængder ammunition, meddeler myndighederne i Prince George's County i Maryland.

Manden, der stod foran at blive fyret, havde truet sin arbejdsgiver.

Ifølge et vidne skal han to gange have udgivet sig for Batman-skurken Jokeren med ordene:

- Jeg er Jokeren. Jeg vil lade min pistol og sprænge alle i luften.

Også gerningsmanden fra Aurora, den varetægtsfængslede 24-årige tidligere medicinstuderende James Eagan Holmes, var inspireret af Jokeren og havde op til forbrydelsen farvet sit hår skrigende orange ligesom skurken i Batman-filmene.

Da politiet fredag dukkede op for at anholde den fyringstruede mand, bar denne en t-shirt med påskriften "Pistoler dræber ikke mennesker - jeg dræber dem".

Manden er nu indlagt til observation på et sygehus og endnu ikke sigtet.

Ifølge efterforskningslederen, politichef Mark McGraw, udgjorde han efter al sandsynlighed en alvorlig trussel.

- Vi kan endnu ikke helt vurdere, hvad det er, vi her har forhindret, siger han på en pressekonference.

James Eagan Holmes, der sidder varetægtsfængslet i Denver, skal mandag igen for en dommer og få læst anklageskriftet mod sig op.

/ritzau/dpa