Frederikshavn Kommune MOVE NORTH er i luften
Frederikshavn Kommunes nye tiltrækningskampagnen er i gang. Kampagnen skal skabe synlighed om de karrieremuligheder, der er i virksomhederne i Frederikshavn kommune
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Arbejde, fritid, familie og fremtid i Frederikshavn Kommune er indholdet i den første lille film, der netop har haft premiere på Facebook/MOVE NORTH og på MOVENORTH.dk. Under overskriften, Vi er allerede over 60.000, men vi har brug for flere af de bedste hoveder. Hvad med dit? har tiltrækningsprocessen fået et skub, der skal sætte alle muskler i gang med "at lave det lange seje træk".

"For det er nemlig et langt sejt træk at skabe synlighed og bevidsthed hos alle de unge og højtuddannede som bor i andre byer eller i andre dele af landet, om vores kommune, vores virksomheder og de karrieremuligheder, der er her på topppen af Danmark. Så kampagnen slutter i princippet aldrig, fremover skal vi alle agere ambassadører og være parate til at fortælle om vores virksomheder og vores muligheder for at leve det gode liv her i Frederikshavn Kommune, der hvor vi kommer, og til alle de venner og familiemedlemmer vi har, så budskabet når ud. Nu har vi også en MOVE NORTH-side man helt konkret kan dele og vise frem," siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Kampagnen er sat i gang på Facebook, der leder interesserede videre til en hjemmeside med job, men tiltrækningsinitiativet skal brede sig. En nyansat såkaldt mover, skal stå for en række indsatser, der skal give opmærksomhed i målgruppen, der i første omgang er højtuddannede og teknisk uddannede, som virksomhederne i den maritime og tekniske branche savner kontakt til og ansøgninger fra.

"Det er vigtigt at virksomhederne, erhverv, foreninger og lignede også læner sig ind i initiativet med deres muskler. Og viser de gode resultater frem, så omverdenen får øje på os alle sammen. Vi kan fortælle historier om kommunen. Men det er jo virksomhederne, der kan fortælle om deres gode resultater, om de nye væksteventyr og frem for alt om de job som skabes, når det går godt i virksomhederne. Men vi vil gerne tænke tiltrækningen meget bredere end det. Arbejdet skal komme så langt, at det bliver en del af vores dna, at vi altid lige skal sige til en fremmed, move north. Fordi der er muligheder for vækst og muligheder for mennesker," fortsætter Birgit S. Hansen.

FAKTA: I filmene optræder tre modige mennesker, der har sagt ja til at fortælle deres egen autentiske historie om arbejde og hverdag i Frederikshavn Kommune. Atif Jamal tog en bachelor i Pakistan og blev færdiguddannet kemiingeniør fra Aalborg Universitet. Han arbejder i dag hos Roblon Industrial Fiber i Gærum. Lene Nielsen er uddannet plade-og konstruktionssmed med speciale som skibsbygger, men arbejder nu som el smed. Hun er ansat hos Scanel International, hvor hun i øjeblikket bygger større hangarer til krigsskibe fra Søværnet i Frederikshavn. Lars Sørensen bor i Aalbæk og arbejder hos Karstensens Skibsværft i Skagen. Han er uddannet skibsingeniør og arbejder med skibenes stabilitet.

Se mere på MOVENORTH.dk og følg med på facebook/movenorth

For flere oplysninger kontakt:

Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune, +45 2916 3039

Kåre Holdt Madsen, mover, Frederikshavn Kommune, +45 2114 6506
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.