Mourinho: Vi skal ikke være klovne til Citys titelfest
Manager José Mourinho nægtede, at Manchester United skulle være klovne til Manchester Citys titelfest. Foto: Lee Smith/Scanpix
Manchester United var bagud 0-2 ved pausen, men José Mourinhos ord i pausen inspirerede til Uniteds comeback.

Manchester United-stopperen Chris Smalling afslører efter den hektiske 3-2-derbysejr over Manchester City, at det var United-manager José Mourinhos ord i pausen, som inspirerede spillerne til at vende 0-2 til 3-2-sejr.

Ifølge Smalling bønfaldt Mourinho spillerne om ikke at agere klovne til rivalernes titelfest, og det fik spillerne i gang.

- Vi vidste som spillere alle sammen, at vores præstation i første halvleg var dårlig. Vi faldt ud af kampen, vi spillede ikke vores spil, og City kunne have været ude af syne.

- Han (Mourinho, red.) sagde, at vi ikke havde lyst til at blive klovnene, som stod og kiggede, når de fik overrakt titlen.

- Efter første halvleg havde vi ondt af os selv. Vi ville gå ud og spille med stolthed i anden halvleg, og jeg synes, at vi fortjente sejren fuldt ud, siger Smalling.

United-comebacket i anden halvleg blev kickstartet med to mål af Paul Pogba på tre minutter. En præstation, der kom fra ønsket om ikke at tabe til rivalerne.

- Jeg ville ikke tabe til City. Hvis de vandt, ville de være mestre, og for fansene ville det være ligesom døden. At tabe mod City og se dem fejre titlen kunne jeg ikke lade ske, siger Pogba.

Franskmandens præstation var vigtig både for klubben og spilleren, mener Mourinho.

- Han har brug for selvtilliden. Jeg ved, han ved, alle ved, at han har haft nogle præstationer, som ikke har været på det niveau, som vi forventer af Pogba, siger Mourinho.

Manchester City-manager Josep Guardiola havde efter kampen svært ved at forklare kampens udvikling, men han vil nu se frem mod tirsdagens Champions League-kvartfinale mod Liverpool.

- I fodbold kan alt ske. Det er første gang, at vi har tabt to kampe i træk i denne sæson.

- Nu skal vi restituere og prøve at komme tilbage til vores fundament og vinde kampe, og det vil vi prøve på tirsdag, siger Guardiola.

/ritzau/