Morten Olsen: Sørensen løftede tung arv
Morten Olsen mener, Thomas Sørensen formåede at løfte den tunge arv op, som det var at følge efter Schmeichel.

Tirsdag meddelte målmand Thomas Sørensen, at han efter 101 landskampe stopper på det danske landshold. Og landstræner Morten Olsen hylder Sørensen for en flot karriere.

- Det er en stor målmand, der havde et stort job i at tage over efter Peter Schmeichel, men han har gjort det strålende.

- Han har været min førstemålmand i 12 år, og han har gjort det fremragende. Han har i mange tilfælde vundet fodboldkampe for os, siger Morten Olsen.

Landstræneren vil ikke pege på et bestemt højdepunkt i 36-årige Thomas Sørensens landsholdskarriere.

- Hvis du har været med til at kvalificere et hold til en slutrunde fire gange, så er det højdepunktet. Han har været en afgørende faktor for, at vi har kunnet få succes, siger Morten Olsen.

I mandags valgte Christian Poulsen også at ende sin landsholdskarriere. Og Morten Olsen mener, at det er naturligt, at nogle af de ældre spillere lægger landsholdsstøvlerne på hylden.

- Det er altid sådan, at der efter en stor slutrunde er spillere, der vælger at takke af. Og det kan jeg kun acceptere og respektere. Det er en fornuftig beslutning at stoppe på toppen.

Thomas Sørensen nåede i sine 101 landskampe at vinde 53, spille 24 uafgjort og tabe 24 kampe. Målmanden fortsætter sin karriere i den engelske Premier League-klub Stoke.

/ritzau/