Morten Olsen: Poulsen havde det ikke let
Landstræner Morten Olsen forstår Christian Poulsens landsholdsstop efter længere tid på bænken.

Det er logisk, at 32-årige Christian Poulsen stopper karrieren på landsholdet, hvor anføreren den seneste tid blot var bænkevarmer.

Sådan lyder det fra landstræner Morten Olsen.

- Det har selvfølgelig ikke været let for Christian at miste sin faste plads på holdet, men han har optrådt loyalt og professionelt hele vejen igennem, siger Morten Olsen til dbu.dk.

- Ud over sin landsholdskarriere har han spillet for nogle af de største klubber i de største ligaer og i den største klubturnering, Champions League.

- Han var selv med til at skubbe andre spillere ud, da han kom ind på holdet for 10 år siden, og nu træffer han så en forståelig og logisk beslutning for sig selv. Vi har meget at takke ham for, siger Morten Olsen.

92 landskampe, seks mål, to VM- og to EM-slutrunder blev det til for Christian Poulsen. Ved sommerens EM i Polen og Ukraine var anføreren næsten ikke på banen.

Morten Olsen vil huske midtbanespilleren for noget godt.

- Christian har haft en uvurderlig betydning for landsholdet i alle sine 10 sæsoner som landsholdsspiller. Han har været med til at vinde mange afgørende bolde, har selv sendt mange afgørende af sted og dermed vundet kampe for os.

- Også udenfor banen har hans professionelle indstilling været med til at løfte intensiteten og konkurrenceniveauet i truppen, lyder det fra Morten Olsen.

Christian Poulsen er i øjeblikket uden klub.

/ritzau/