Morten Olsen: Fornuftigt skifte af Poulsen
Ajax Amsterdam har brug for en rutineret spiller, og klubben er et godt sted at være, mener landstræneren.

Landstræner Morten Olsen er ikke overrasket over, at den tidligere landsholdsspiller Christian Poulsen de næste to år skal spille i Ajax Amsterdam. Olsen har nemlig været informeret om det kommende skifte i noget tid, fortæller han.

Og han er glad på Christian Poulsens vegne.

- Det er et fornuftigt skifte. Det er et godt sted at være, men derudover er det også et sted med mange unge spillere, som mangler en rutineret spiller som Christian Poulsen, siger Morten Olsen.

- Og det er jo et skifte, jeg har vidst, var undervejs, siger Morten Olsen uden at ville uddybe.

Christian Poulsen valgte for nylig at trække sig fra det danske landshold, efter han i længere tid har haft svært ved at få spilletid.

Derfor får Poulsens skifte heller ikke nogen sportslig betydning for Morten Olsen.

- Nu er han jo ikke landsholdsspiller længere, men det er en rigtig god liga og en god klub for Christian, siger Morten Olsen.

Morten Olsen var selv træner for Ajax Amsterdam i slutningen af 1990'erne, og klubben har tidligere været en magtfaktor i europæisk fodbold.

Men sådan er det ikke længere, og Christian Poulsen kan ikke sammenligne den hollandske Æresdivision med de tidligere ligaer, han har spillet i - blandt andre Bundesligaen, Premier League og Primera Division.

- Man kan ikke sammenligne den liga med de største ligaer længere. Det er en udviklingsliga med mange af de bedste unge spillere. Men det er et godt sted for Christian, siger landstræneren.

/ritzau/