Morten Olsen er rystet over kollaps
Præstationen i anden halvleg i 1-3-nederlaget til Slovakiet skuffer landstræner Morten Olsen gevaldigt.

Fodboldlandsholdet kollapsede i anden halvleg, da Slovakiet scorede tre gange og dermed sikrede sig 3-1-sejren onsdag aften i testkampen i Odense.

Det er da også langt fra en tilfreds landstræner Morten Olsen, der retter sin kritik mod de spillere, han sendte på banen efter pausen.

- Vi skal bruge disse kampe til at se, om andre spillere end dem, der normalt spiller, kan være med på dette niveau. Jeg er bekymret over det, vi præsterede i anden halvleg.

- Når man får chancen for at vise sig frem, skal man gøre det bedre. Dette er et wakeup call for dem, der spillede i anden halvleg. Hvis dette er deres rigtige niveau, så har de intet at gøre i en VM-kvalifikation. Det er også blev sagt til dem efter kampen.

- Men jeg tror ikke, at dette er deres rette niveau. Jeg er dog i øjeblikket skeptisk og må kigge andre veje i forhold til næste kamp, som kommer snart, hvis dette altså er niveauet, siger Morten Olsen.

Den næste kamp er vigtig for landstræneren. Det er VM-kvalifikationskampen 8. september i Parken mod Tjekkiet.

Morten Olsen tager også en del af skylden for 1-3-nederlaget på egne skuldre.

- Jeg tog tre spillere ud i pausen. Christian Eriksen, Niki Zimling og Nicklas Bendtner. Det er selvfølgelig noget, der kan skabe uro på holdet, men det er slet ikke en undskyldning for at gå så meget ned, som vi gjorde.

- Det skal spillerne kunne klare, og vi kontrollerede kampen fuldstændigt, inden vi gik ned, siger Morten Olsen.

Tobias Mikkelsen sendte ellers Danmark til pause foran 1-0, inden slovakkerne nettede tre gange.

/ritzau/