Morten Duncan får fire år i FC Midtjylland
Klubben har hentet angriberen Morten "Duncan" Rasmussen, der kommer efter et mislykket ophold i Skotland.

Den tidligere fodboldlandsholdsspiller Morten "Duncan" Rasmussen vender hjem til dansk fodbold.

Den store angriber har skrevet en fire år lang kontrakt med FC Midtjylland og skifter dermed sit mislykkede ophold i skotske Celtic ud med en tilværelse i Herning, skriver klubben i en selskabsmeddelelse.

FC Midtjylland bliver Rasmussens fjerde klub i den danske Superliga. Han startede seniorkarrieren i AGF, men skiftede i 2006 til Brøndby, hvor han efter 44 mål i 84 superligakampe markerede sig som en af ligaens mest stabile målskytter.

Senest han spillede i dansk fodbold var i foråret 2011, hvor han som lejesvend var en del af AaB's desperate satsning for at undgå nedrykning.

Her bidrog Morten "Duncan" Rasmussen med seks mål og nåede dermed op på i alt 78 scoringer i den danske toprække, hvilket giver ham en niendeplads på listen over Superligaen målkonger.

Tiden i Celtic blev langt fra nogen succes. Det blev kun til to håndfulde kampe i de to og et halvt år i Glasgow. Rasmussens position i klubben blev understreget af, at han ud over tiden i AaB var udlejet yderligere to gange: Til Mainz og til Sivasspor.

Den nye FC Midtjylland-spiller er noteret for fem landskampe og et mål. Seneste optræden var i en venskabskamp mod Tjekkiet i november 2010.

/ritzau/