Morten Bruun: Barcelonas sult er tilbage
Der er lagt op til endnu en jævnbyrdig tvekamp i toppen af den spanske liga, der begynder i denne weekend.

Når den spanske liga åbner den nye sæson i weekenden, er der fra første spillerunde lagt op til en ny tvekamp mellem de to giganter Real Madrid og FC Barcelona.

Selv om catalonierne i sidste sæson til tider lignede et hold, der efter nogle hårde år var ved at løbe tør for energi, vil man se et Barcelona-mandskab tilbage for fuld styrke, mener Morten Bruun, der kommenterer spansk fodbold på 6'eren.

- Det her Barcelona-hold havde måske en lille flig af mæthed. Men hvis du spiller i Barcelona eller Real Madrid, skal du bare miste titlen én gang, så er du sulten igen, siger Morten Bruun.

Med Real Madrids mesterskab i sidste sæson er det nu Barcelona, der er under pres. Men det er på forhånd umuligt at pege på en egentlig favorit, mener kommentatoren, der hæfter sig ved de to klubbers ro på transfermarkedet i løbet af sommeren.

- De er efterhånden så stærke, at de har problemer med at forstærke sig. Kan Luca Modric komme på Real Madrids hold? Det er bestemt ikke sikkert, siger Bruun og henviser til hovedstadsklubbens jagt på Tottenhams kroatiske stjernespiller.

Det åbne spørgsmål er naturligvis, hvilken betydning det får, at succesrige Josep Guardiola er afløst af sin assistent Tito Vilanova på Barcelonas trænerbænk. Hvis noget skulle presse favoritværdigheden over på madrilenerne, er det dét.

- Der er i princippet ingen spørgsmålstegn ved Real Madrid. De lagde ud med at myrde AC Milan 5-1 i en opvisningskamp. Det ligner et hold, der vil være mindst lige så stærkt i næste sæson.

- Spørgsmålstegnet skal stilles ved Tito Vilanova. Har han den nødvendige karisma og gennemslagskraft? Det kan jeg godt have min tvivl om, lyder det fra Morten Bruun.

Begge mesterskabskandidater åbner sæson på hjemmebane søndag aften. Real Madrid møder Valencia, mens Barcelona tager imod Real Sociedad.

/ritzau/