Morten Andersen slog endelig rekorden
Den danske kicker Morten Andersen sikrede sig søndag en plads i historiebøgerne som den spiller, der har scoret mest nogensinde i amerikansk fodbold

Det blev et spark, der gik over i historien. Natten til søndag sikrede den danske kicker Morten Andersens skudsikre ben ham en plads som den mest scorende spiller nogensinde i american football. En scoring der fik ham til begejstret at løfte begge arme op i luften som tegn på sejr.

Den danske kicker er 46 år og spiller i den amerikanske National Footbaal League, NFL. Med de 2437 points, han har samlet sammen i sin nu 24 år lange karriere, slog han søndag den pensionerede Gary Andersons rekord på 2434 points.

Kulturminister Brian Mikkelsen har ifølge NFL.com belønnet præstationen ved at sende et lykønsknings-telegram til Morten Andersen. Sportsmanden håber, der i Danmark er andre end kulturministeren, der har bidt mærke i hans rekord:

»Jeg tror, at det er en stor ting derhjemme,« siger Morten Andersen ifølge NFL.com og fortsætter: »Jeg er stolt over at være dansker. Jeg håber, at de fejrer det derhjemme i nat - eller rettere sagt her til morgen.«

Morten Andersens scoring skete i en kamp, hvor hans hold Atlanta Falcons spillede mod Dallas Cowboys, og den blev mødt at jubel og klapsalver fra fans og medspillere.