Morten Andersen slog endelig rekorden

Den danske kicker Morten Andersen sikrede sig søndag en plads i historiebøgerne som den spiller, der har scoret mest nogensinde i amerikansk fodbold

Det blev et spark, der gik over i historien. Natten til søndag sikrede den danske kicker Morten Andersens skudsikre ben ham en plads som den mest scorende spiller nogensinde i american football. En scoring der fik ham til begejstret at løfte begge arme op i luften som tegn på sejr.

Den danske kicker er 46 år og spiller i den amerikanske National Footbaal League, NFL. Med de 2437 points, han har samlet sammen i sin nu 24 år lange karriere, slog han søndag den pensionerede Gary Andersons rekord på 2434 points.

Kulturminister Brian Mikkelsen har ifølge NFL.com belønnet præstationen ved at sende et lykønsknings-telegram til Morten Andersen. Sportsmanden håber, der i Danmark er andre end kulturministeren, der har bidt mærke i hans rekord:

»Jeg tror, at det er en stor ting derhjemme,« siger Morten Andersen ifølge NFL.com og fortsætter: »Jeg er stolt over at være dansker. Jeg håber, at de fejrer det derhjemme i nat - eller rettere sagt her til morgen.«

Morten Andersens scoring skete i en kamp, hvor hans hold Atlanta Falcons spillede mod Dallas Cowboys, og den blev mødt at jubel og klapsalver fra fans og medspillere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.