Mordplaner gik verden rundt

Verden
Hundreder af medier i hele verden bragte i dag nyheden om mordplanerne mod den danske tegner Kurt Westergaard.

Endnu en gang fylder den danske Muhammedsag de internationale medier.

Få timer efter, at PET tirsdag fortalte om mordplanerne mod tegneren Kurt Westergaard, var historien om det seneste kapitel i den danske cartoon-crisis nået verden rundt

Under billeder af brændende danske flag beskrev hundredevis af medier fra Washington til Dubai attentatplanerne. På internationale nyhedskanaler som CNN og BBC blev det en af tophistorierne, men i den arabiske verden var både mediedækningen og reaktionerne afdæmpede.

Ingen støtte til mord

Da Muhammedkrisen var på sit højeste satte den følelser i kog i den muslimske verden, men noget tyder på, at emnet er blevet mindre sprængfarligt. Selv på de største arabiske hjemmesider var læsernes reaktioner i går begrænsede, og langt størstedelen af debattørerne tog på det kraftigste afstand fra mordplanerne.

»Dræbte tegnere bidrager kun til billedet af, at Islam opfordrer til mord og blodsudgydelser. [...] Lad os lægge denne sag bag os, og lad os forsøge at ændre disse menneskers tankegang og handlinger,« lyder en af læsernes kommentarer på den arabiske tv-kanal al-Arabiyas hjemmeside. Reaktionerne tyder ikke på det store oprør. Flere antyder, at det danske politis anklager er fabrikerede, men ingen støtter direkte planerne om at slå den danske tegner ihjel.

Nyheder

Dronningen dybt

forfærdet