Mor flygtede til Brasilien med sine børn: Jeg havde ikke en chance
En mor er tiltalt for at bortføre sine to børn. De rejste for at få fred fra overgreb, siger hun i retten.

En 43-årig kvinde er tiltalt for at have bortført sin søn og datter til Brasilien i halvandet år uden at have fortalt det til eller aftalt det med børnenes to fædre.

I Retten på Frederiksberg torsdag formiddag forklarer moren, at hun forlod Danmark for at beskytte sig selv og sine børn mod vold og overgreb, som hun påstår, at de to fædre har begået.

- Jeg fik tanken om at tage til Brasilien, da min søn sagde: Far rører ved mig. Der fik jeg nok. For jeg havde ikke en chance for at beskytte mine børn mod overgreb, siger hun.

Kvinden nægter sig skyldig i anklagen om at skulle have bortført børnene, men hun erkender, at hun har forladt Danmark med sin søn og datter i perioden fra marts 2016 til oktober 2017.

I foråret sidste år pakkede kvinden kufferten og tog til Brasilien, hvor hun og børnene boede i et hus på en ø nær stranden. Da hun rejse, havde kvinden delt forældremyndighed med fædrene.

Ifølge kvinden har hun været udsat for fysisk og psykisk vold fra de to mænd, som hun har fået sine børn med. Hun har i perioder boet på krisecenter.

- Vi skal ned og have en periode med fred. Hvor vi kan restituere os, så vi ikke længere har et liv med stress. Vi skal trække vejret igen, fortæller moren om sin årsag til at rejse ud af landet.

- Da jeg kørte ind på tysk jord, der trak jeg vejret for første gang i mange år. Når man skal have et liv igen, så handler det om at stoppe kontakten med sin overgrebsmand. Det var det, jeg gjorde, uddyber hun.

I retten forklarer hun, at hun ikke gik til politiet for at anmelde de overgreb, som hun påstår, at faren til hendes søn har begået mod drengen. For hun og børnene var under et stort pres.

Derimod er kvinden mindst to gange gået til politiet i årene op til rejsen. Her har hun én gang anmeldt den ene far for vold, mens hun én anden gang har anmeldt den anden far for truende adfærd.

Morens anklager om de to mænds overgreb og voldelige adfærd har de danske myndigheder ikke kunnet dokumentere.

Imens kvinden og børnene var i Brasilien fik begge fædre fuld forældremyndighed over børnene. Det skete, henholdsvis fem dage og tre måneder efter at hun og børnene havde forladt Danmark.

Der ventes at falde dom i sagen torsdag eftermiddag.

/ritzau/
via Listen To News