Mor fra Brønderslev er løsladt
Huset, hvor ni sammenbragte børn blev misrøgtet af deres forældre. Foto: René Schütze / POLFOTO
Den dømte mor i Brønderslevsagen blev efter strafudmålingen i dag løsladt. Hun mangler dog stadig at afsone mindst et år af sin straf.

Da moderen i Brønderslevsagen fik stadfæstet sin dom tidligere i dag, kunne hun samtidig sige farvel til brummen, hvor hun har siddet de seneste to år. Indtil resten af dommen skal afsones kan hun nemlig være på fri fod.

Og det ærgrer Michael Møller Hansen, der er vicestatsadvokat ved Nord og Østjyllands Politi, der var anklagemyndighed i sagen.

"Vores opfattelse er, at hensynet til retsfølelsen i samfundet gør, at man ikke kan have én gående, som er idømt fire års fængsel og er dømt for så grove forhold. Det synes vi, vil støde retsbevidstheden hos danskerne," siger Michael Møller Hansen.

Moderen har indtil videre siddet varetægtsfængslet, så hun ikke kunne forstyrre retssagen og påvirke de parter, der er involveret i den. Men da retssagen er færdig, er der ikke det hensyn at tage længere.

Hvornår, hun skal ind og sidde i spjældet igen, er op til Kriminalforsorgen at afgøre. Det afgøres blandt andet af, hvornår der er plads. Moren i sagen mangler at afsone to års fængsel, fordi hun har været varetægtsfængslet i to år.

Der kan dog blive tale om at prøveløslade hende allerede efter et år.