Mor afslører: Lille prins er vild med fly
Hertuginden af Cambridge afslørede for kadetterne i det britiske luftvåben, at lille prins George er helt besat af flyvemaskiner og vil være pilot, når han bliver stor. Foto: Matt Dunham/AP
Ved en opvisning med maskiner fra den britiske luftstyrke blev den lille prins George meget betaget af flyene.

Han er blot to år gammel, men Storbritanniens prins George har allerede udviklet en smag for luft og fart - præcis som sin far og onkel.

Ved det 75. jubilæum for kadet-uddannelsen ved det britiske luftvåben, Royal Air Force, mødte hertuginde Kate op i sin rolle som æreskommandant - den første kvindelige af slagsen.

Hertuginden talte med flere af luftvåbnets kadetter og morede tilhørerne med at fortælle, at hun har vist prins George billeder af de legendariske Spitfire-fly, og at det satte gang i tankerne hos den lille. Nu er den toårige prins helt besat af flyvemaskiner og vil være pilot, når han bliver stor.

Skulle det ønske gå i opfyldelse for lille George, falder æblet ikke langt fra stammen.

Både hans far, prins William, og onklen, prins Harry, er uddannede piloter. Prins William startede i 2015 på jobbet som pilot for en ambulancehelikopter, mens prins Harry, der ofte fremhæves som den rebelske og vilde af de to brødre, naturligvis valgte at flyve kamphelikopter i stedet.

Der må dog stadig siges at være lidt tid, inden den lille prins kan melde sig under fanerne hos Royal Air Force i sit hjemland. Men indtil da kan man da håbe, at far eller onkel giver en flyvetur - både i helikopter men bestemt også dem hjemme i haven.

/ritzau/FOKUS