Moodys støtter strammere kreditvurdering
Danske banker gavnes af Finanstilsynets strammere nedskrivningsregler, mener kreditvurderingsinstitut Moodys.

Danmark og danske pengeinstitutter har gavn af, at Finanstilsynet har strammet kursen i pengeinstitutterne, som skal nedskrive større beløb som tab på boliglån.

Det skriver kreditvurderingsinstituttet Moodys, som både vurderer danske virksomheder og den danske stat.

Skønt Finanstilsynets kurs udløste store nedskrivninger i andet kvartal udløst af strammere nedskrivningsregler for boliglån, gavner det ifølge Moodys Danmarks kreditvurdering.

Jyske Bank nedskrev ekstraordinært 900 millioner kroner i sit regnskab for andet kvartal.

- Vi forventer at se effekterne af de strammere nedskrivningsregler i resultaterne for de fleste danske banker og ser den øgede regulering som positivt for kreditvurderingen, da de øger bankernes reserver og øger gennemsigtigheden i bankernes udlånsbøger, skriver Moodys.

Moodys hæfter sig ved, at boligmarkedet er et stort usikkerhedsmoment for danske banker. Selskabet noterer, at ejendomsudlån står for godt 12 procent af bankernes samlede udlån. En vending i markedet ventes ikke med det første.

- Hvor de nye retningslinjer kan lede til, at nedskrivningerne er større end indtjeningen, kan det føre til lavere kapitalisering af bankerne, skriver Moodys.

- Den øgede gennemsigtighed og reserver vil være et skjold mod yderligere forværring af udlånsporteføljen og meget vigtigere end høj kapitalisering opnået ved utilstrækkelige reserver, skriver Moodys.

/ritzau/FINANS